Melodia
5 months ago
600
3
Laravel

i have valet installed, but my foobar.test isn't pinging

Posted 5 months ago by Melodia

I am having trouble to use valet.

This is all about my brew services:

➜  project1 git:(master) ✗ brew services list
Name      Status  User Plist
dnsmasq   started root /Library/LaunchDaemons/homebrew.mxcl.dnsmasq.plist
mariadb   error   user /Users/user/Library/LaunchAgents/homebrew.mxcl.mariadb.plist
[email protected] started user /Users/user/Library/LaunchAgents/[email protected]
nginx     started root /Library/LaunchDaemons/homebrew.mxcl.nginx.plist
php       started root /Library/LaunchDaemons/homebrew.mxcl.php.plist
➜  project1 git:(master) ✗

If I type valet, it prompts me for the password and then I see the result:

➜  project1 git:(master) ✗ valet
Password:
Laravel Valet 2.8.1

Usage:
command [options] [arguments]

Options:
  -h, --help            Display this help message
  -q, --quiet           Do not output any message
  -V, --version         Display this application version
   --ansi            Force ANSI output
   --no-ansi         Disable ANSI output

...

Also, If I type valet parked, I see all my parked sites, like:

http://project1.test

But when I hit project1 url, It says that the page cant be reached.

I parked all the sites under a folder named laravel. If I try to ping foobar.test from that folder, it says the following:

ping: cannot resolve foobar.test: Unknown host

And now, I started the project using artisan serve, when I hit the url uring the IP address, I see the following errors:

Notice: Undefined index: HOME in 
/Users/user/Desktop/Sites/laravel/project1/vendor/laravel/valet/cli/includes/helpers.php on 
line 13

Notice: Undefined index: HOME in 
/Users/user/Desktop/Sites/laravel/project1/vendor/laravel/valet/cli/includes/helpers.php on 
line 17
this is the homepage:

I assume this is all has to do with valet.

How can I fix the valet issue?

Please sign in or create an account to participate in this conversation.